Klímatisztító spray

Klímabomba

Fertőtlenítő hatású illatosított gáz.

Összetevők:

Általában propán-bután hajtógáz, valamilyen alkohol oldószernek, felületaktív, fertőtlenítő és biocid anyagok, valamint valamilyen szintetikus, erős illatanyag. Kisebb, 100-200ml flakonokban kapható.
Ezek közül egyik anyag sem kíméli a felhasználóját, tehát körültekintően használja.

Vegyszer figyelmeztető jelzések.
A különböző klíma fertőtlenítő termékek más-más anyagokat tartalmazhatnak. Nézze meg a biztonsági adatlapjukat.

Felhasználási terület:

Kizárólag autóklímához használható. Csak zárt, kis légterű járműben hatásos, tehát egy buszban, nagyobb lakókocsiban, vagy egy kisebb méretű szobában már teljesen elveszik a hatása.

Használati utasítás:

Zárt ajtóknál, belső keringetésre kapcsolt klímával, az utastér padlóján kell működésbe hozni. A flakon tetején lévő gombot lenyomva a flakon teljes tartalma kiürül. A belső keringetésre állított ventilátor, a kicsi zárt térből többször átkeringeti a légcsatornákon és a hőcserélőn keresztül a fertőtlenítő gázt, mely elpusztítja a klímában kialakult, nem kívánatos életformákat és illatosítja a rendszert. 15-20 percig hagyja hatni az anyagot, majd alaposan szellőzte ki az utasteret és a légcsatornákat.

Előnyök - hátrányok:

Rendkívül egyszerűen használható, semmilyen szerelést nem igényel, kényelmes és gyors. Elpusztítja a gombákat és penészeket, de mivel nem távolítja el őket, így viszonylag rövid időn belül visszaállna a koszos klíma jellegzetes, rossz szaga, ezért a gyártók a nagy mennyiségű illatosító szerrel kábítják a felhasználót. Gyenge hatású klímafertőtlenítő, tisztításra alkalmatlan.
Ha nyáron kint hagyja autóját a tűző napon, akkor a tűz forróra felhevült járműben, nagyjából ugyan úgy elpusztul minden baktérium és gomba mintha klímabombát használna.

>>> vissza a fő oldalra >>>