Klímatisztító spray

Klímatisztító hab

Habosított fertőtlenítő folyadék. 4-500ml-es spray flakonokban forgalmazzák, a fúvókára csatlakoztatható csövet adnak hozzájuk.

Összetevők:

Szénhidrogén hajtógáz (propán-bután), alifás szénhidrogén, felület aktív anyag, enyhébb, szintetikus illatanyagok.

Vegyszer figyelmeztető jelzések.
A különböző klíma fertőtlenítő termékek más-más anyagokat tartalmazhatnak. Nézze meg a biztonsági adatlapjukat.

Felhasználási terület:

Oldalfali légkondicionálók, esetleg mobil klímák hőcserélőjére fújva használható.

Használati utasítás:

Split klímáknál közvetlenül a hőcserélőre kell fújni a habot, majd be kell kapcsolni a légkondicionálót ventilátor üzemmódban, a legnagyobb ventilátor sebességen.
Hűtésnél ráfagy, fűtésnél rászárad a hab a hőcserélőre, de sima légkeringetés fokozaton a ventilátor beszívja a habot a lamellák közé, így nem csak a lamellák külső élét éri a vegyszer. Felhordáskor ügyeljen rá, hogy egyenletesen, a hőcserélő minden részét befedje a hab, addig járassa a ventilátort, míg a hab teljesen bele nem olvad a lamellák közé.
Autóknál kizárólag a hőcserélőre fújva használható. A pollenszűrő alá, vagy a beszívó/kifúvó nyílásokba fújva nem fog hatásos mennyiségben eljutni a kívánt helyekre, viszont már útközben elkezd olvadni és a koszos lé belefolyhat a műszerfalba és zárlatot okozhat, illetve megtámadja a légcsatornák szivacs tömítéseit.

Előnyök - hátrányok:

Nehezebben irányítható a kifúvása mint a spraynek, cserében egyáltalán nem irritáló a használata.
Tisztítás szempontjából pont olyan, mint amikor valaki megizzad és zuhanyzás helyett befújhatja magát dezodorral, hatása, a valódi klímatisztítással nem összevethető.
Az split klímáknál kockázattal jár, ha nem bontja le a klíma burkolatát, mert a hab, a burkolata alá folyhat, és az olyan klímákban, ahol a kijelző nem a gép fedelén van, könnyen zárlatot okozhat.

>>> vissza a fő oldalra >>>