Klímatisztító spray

A klímatisztító aeroszol

Alkohol bázisú, hajtógázos, vagy pumpás, illatosított fertőtlenítő permetek.

Összetevők:

Alkoholok, felület aktív anyagok, erős, szintetikus illatanyagok.

Vegyszer figyelmeztető jelzések.
A különböző klíma fertőtlenítő termékek más-más anyagokat tartalmazhatnak. Nézze meg a biztonsági adatlapjukat.

Használati utasítás:

Használat előtt járassa a klímát hűtés üzemmódban, hogy átnedvesedjen a hőcserélő, majd kikapcsolt állapotban a nedves hőcserélőre kell egyenletesen ráfújni a flakonban lévő oldatot. Mielőtt bekapcsolná a készüléket, adjon pár percet a vegyszernek, hogy kifejtse hatását. Kb. 10 perc várakozás után hűtésben indítsa el a légkondit. A gyártók szerint, a hűtéskor keletkező kondenzvíz fogja átöblíteni a hőcserélőt.

Előnyök - hátrányok:

A permet könnyen és pontosan irányítható, de rendkívül irritatív ezért csak nyitott ablaknál használja. A split klímák hőcserélője túlnyomó részt nem egy sík lap, a hátsó, fal felé néző oldalra nehéz bejuttatni az anyagot, ezért inkább a sokkal kisebb méretű, sík hőcserélővel rendelkező mobil és ablak klímákhoz illetve kompresszoros párátlanítók fertőtlenítéséhez használható.
A hajtógáz és a folyadék egyaránt fokozottan tűz- és robbanásveszélyes.
Fűtésre használt klímák tisztítására alkalmatlan, mivel közvetlenül a használat után, a készüléket huzamosabb ideig kell hűtésben járatni, illetve fűtési szezonban tisztítani kell a készülékeket, fertőtleníteni értelmetlen.

>>> vissza a fő oldalra >>>